MYPRODUCT58 Angajatul anului. Mandrie sau recompensa?

1.Situatie

Intre 2003-2005 am activat ca Brand Communication Manager in cadrul companiei DHL cu raportare ierarhica directa catre Directorul Comercial, principalele mele responsabilitati vizand definirea strategiei de comunicare, a planurilor si bugetelor anuale, respectiv dezvoltarea colaborarilor cu partenerii de profil si implementarea tuturor proiectelor de comunicare.

2.Tema

In prezentul articol abordez punctual modalitatea prin care performantele profesionale exceptionale sunt recunoscute de regula in companii multinationale.

3.Actiune

In MYPRODUCT53 am abordat dimensiunile legaturii dintre companie si angajatii sai si modalitatea in care o companie dezvolta in mod programatic si permanent instrumente, procese, programe, actiuni, initiative care sa satisfaca, motiveze, si sa recompenseze performantele angajatului.

Dintre toate aceste instrumente acordarea de catre companie a unui premiu exceptional precum Angajatul Anului reprezinta pentru angajat un moment de mandrie personala, de recunoastere a meritelor sale profesionale si nu in ultimul rand de motivare exceptionala.

Companiile care au implementate astfel de sisteme incurajeaza dezvoltarea profesionala si implicarea angajatilor beneficiind in mod direct de productivitate crescuta din partea angajatilor, atat timp cat acestia stiu ca activitatea lor este evaluata si performanta recompensata.

In primul meu an de activitate in DHL ca Brand Manager am implementat actiuni majore cu impact semnificativ in interiorul si in afara companiei. Iata cateva exemple:

-schimbarea strategiei de comunicare prin trecerea de la 100% BtB la BtB+BtC (vezi MYPRODUCT24)

-suport total pentru echipa de vanzari identificat in actiuni si alocari bugetare concrete

-pozitionarea DHL Romania la nivel de retea / regiune ca pol de competenta, expertiza si exportator de idei pe zona de marketing / comunicare

-dezvoltarea in premiera a unor proiecte: rebranding, DHL Student – primul serviciu dedicat persoanelor fizice, platforma de loializare clienti, evenimentul Maratonul DHL care a ajuns la editia 9 in 2018, executii creative locale preluate de DHL pentru implementare in alte tari, studiu pilot in intreaga retea globala DHL care evalua gradul de satisfactie al angajatilor

-colaborare exceptionala cu celelalte departamente

-eficientizarea si maximizarea bugetului de marketing

4.Rezultate

In contextul celor mentionate mai sus, in anul 2004 DHL Romania m-a onorat cu titlul de Angajatul Anului, premiu prin care compania a recunoscut si evidentiat performantele exceptionale realizate in respectiva perioada.

5.Concluzii

Cei care cred ca un astfel de premiu este de ‘’vitrina’’ se inseala.

Recompensarea cu titlul de Angajatul Anului reprezinta o onoare si o recunoastere a meritelor profesionale exceptionale.

Este o carte de vizita valida pe parcursul intregii tale traiectorii profesionale, capabila sa iti deschida usile in fata unor noi provocari.

Companiile care nu au implementat un astfel de sistem de recunoastere a performantei si valorilor pleaca din start cu un deficit de implicare si motivare din partea angajatilor.

Notificare: MYPRODUCT reflecta experienta si expertiza mea profesionala reala cat si subiectivismul meu. Manifest un profund respect fata de toate companiile cu care am colaborat si fata de toate persoanele cu care am lucrat. Nu este in intentia mea sa abordez nicio informatie sensibila, confidentiala sau ofensatoare privitoare la companii, proiecte sau persoane. Daca tu cititorule deduci sau recunosti companii, proiecte sau persoane in exemplele mele, te rog cu gentilete sa respecti MYPRODUCT si abordarea mea profesionala si etica si sa nu furnizezi detalii informatii, situatii, nume, companii.