MYPRODUCT53 Piramida lui Maslow reflectata in job

1.Situatie

In general angajatii raman intr-o companie daca sunt platiti echitabil, apreciati, implicati, provocati, formati, sustinuti, promovati, respectiv daca au obiective clare si sentimentul participarii efective la indeplinirea acestor teluri.

In MYPRODUCT43 am detaliat ratiunile pentru care isi cauta oamenii un nou job si privind retrospectiv am constatat ca in echipele in care am fost manager in general oamenii au ales sa lucram impreuna si nu au plecat in alte companii.

2.Tema

Dar care sunt dimensiunile legaturii dintre companie si angajatii sai? Cum putem cartografia aceste dimensiuni? Cum ar arata o companie ideala?

3.Actiune

Pentru a intelege aceste dimensiuni analizez piramida lui Maslow, un model binecunoscut si aplicabil care ne arata nevoile si motivatiile oamenilor.

Intrebarea fireasca care se ridica este urmatoarea: in ce masura o companie dezvolta in mod programatic si permanent instrumente, procese, programe, actiuni, initiative, valori care sa satisfaca aceste nevoi si motivatii?

4.Rezultate

In imaginea de mai jos prin cateva exemple am incercat sa sintetizez implicatiile la nivel de job / companie pe fiecare palier al piramidei lui Maslow.

5.Concluzii

Pentru angajati, candidati si management aceasta matrice poate reprezenta un punct de pornire in evaluarea relatiei angajat-companie, constientizandu-se astfel in ce masura respectiva companie satisface nevoile si motivatiile individuale, respectiv daca implicatia si contributia angajatilor sunt corelate cu asteptarile companiei.

Notificare: MYPRODUCT reflecta experienta si expertiza mea profesionala reala cat si subiectivismul meu. Manifest un profund respect fata de toate companiile cu care am colaborat si fata de toate persoanele cu care am lucrat. Nu este in intentia mea sa abordez nicio informatie sensibila, confidentiala sau ofensatoare privitoare la companii, proiecte sau persoane. Daca tu cititorule deduci sau recunosti companii, proiecte sau persoane in exemplele mele, te rog cu gentilete sa respecti MYPRODUCT si abordarea mea profesionala si etica si sa nu furnizezi detalii informatii, situatii, nume, companii.