MYPRODUCT34 Planul de marketing este fluid, nu static

1.Situatie

In MYPRODUCT18 si MYPRODUCT26 v-am aratat modalitatea in care incepand cu anul 2010 am optimizat campaniile pentru promovarea marcii Frontline Combo.

In MYPRODUCT21 am dezbatut anularea primei campanii TV pentru Frontline Combo programata sa se deruleze in toamna anului 2014 deoarece in luna iulie a aceluiasi an a fost votata o lege care interzicea vanzarea produselor medicale veterinare in pet shop-uri, segment de piata cu contributie semnificativa la vanzarile totale de antiparazitare realizate de Veteco.

2.Tema

Asa cum am mai precizat, in calitatea mea de Director Comercial Veteco constanta in comunicare a reprezentat un deziderat permanent.

Din aceasta perspectiva planul initial de marketing pentru anul 2015 s-a bazat pe campania traditionala Frontline Combo derulata in prima parte a anului, in timp ce in a doua jumatate a anului nu aveam programate actiuni semnificative de comunicare.

Din experienta stiam insa ca planurile anuale trebuie privite ca proiectii fluide si nu statice in sensul in care acestea se pot adapta, revizui sau completa cu idei, initiative dezvoltate ulterior.

3.Actiune

O astfel de oportunitate importanta de comunicare a aparut la jumatatea anului 2015 cand am decis sa dezvoltam o initiativa unica in industrie cu scopul directionarii proprietarilor de animale catre medicul veterinar pentru sfaturi, recomandari si achizitionarea de medicamente veterinare, inclusiv antiparazitare.

4.Rezultate

Pentru a da credibilitate demersului nostru am dezvoltat un parteneriat special cu AMVAC (Asociatia medicilor veterinar pentru animale de companie), presedintele asociatiei domnul doctor Timen Andrei devenind vectorul de imagine al acestei initiative.

Campania a fost dezvoltata impreuna cu agentia Mccann si s-a derulat in perioada octombrie-noiembrie 2015 pe radio, online si prin materiale de prezentare in cabinetele veterinare.

Mai jos gasiti vizualul campaniei.

Perioada aleasa pentru campanie a fost una strategica in sensul in care se suprapunea peste congresul AMVAC – cel mai important eveniment din industrie reprezentand o ocazie excelenta sa ne diferentiem fata de competitorii nostri printr-o initiativa inedita si utila medicilor veterinari.

5.Concluzii

Planul anual de marketing include actiunile si bugetele estimative pentru implementarea acestora.

Este un calendar de activitati care traseaza la nivel general sau de detaliu traiectoria programata pentru promovarea companiei / produselor in perioada respectiva.

Nu uitati insa ca puteti oricand adapta, modifica, ajusta acest calendar, incluzand idei si initiative corelate cu noi obiective, dinamici de piata sau miscari ale competitorilor.

Notificare: MYPRODUCT reflecta experienta si expertiza mea profesionala reala cat si subiectivismul meu. Manifest un profund respect fata de toate companiile cu care am colaborat si fata de toate persoanele cu care am lucrat. Nu este in intentia mea sa abordez nicio informatie sensibila, confidentiala sau ofensatoare privitoare la companii, proiecte sau persoane. Daca tu cititorule deduci sau recunosti companii, proiecte sau persoane in exemplele mele, te rog cu gentilete sa respecti MYPRODUCT si abordarea mea profesionala si etica si sa nu furnizezi detalii informatii, situatii, nume, companii.