MYPRODUCT26 Vinde zapada iarna!

1.Situatie

Produsele antiparazitare inregistreaza in perioada aprilie-iunie cel mai puternic varf de vanzari, cine rateaza aceasta perioada avand mari sanse sa isi rateze si obiectivele anuale. De aceea in perioada martie-iunie se concentreaza mare parte din activitatile comerciale si de marketing pentru acest segment de produse.

In antiteza perioada decembrie-februarie este una calma in care activitatea pe zona de marketing si comunicare pentru produsele antiparazitare este aproape inexistenta.

2.Tema

In MYPRODUCT18 si MYPRODUCT21 v-am aratat modalitatea in care incepand cu anul 2010 am optimizat campaniile TV pentru promovarea marcii Frontline Combo cu rezultate spectaculoase in indicatorii de brand si in vanzarile de Frontline Combo.

In calitatea mea de Director Comercial Veteco constanta in comunicare pentru brandul Frontline Combo a reprezentat un deziderat permanent.

In acest context m-am intrebat daca nu putem dezvolta o initiativa consistenta din punct de vedere comercial si comunicational astfel incat sa ne surprindem clientii si in perioada de acalmie decembrie – februarie.

3.Actiune

In acest context in anul 2011 impreuna cu Guillaume Convert – Technical Manager Merial am facut o sesiune de brainstorming din care a rezultat ideea inovativa a derularii in premiera a unui proiect Frontline Combo dedicat exclusiv pentru perioada decembrie-februarie.

Astfel am imaginat o campanie cu mesajul ‘’Pe timpul iernii puricii hiberneaza in casa ta!’’. Campania se adresa proprietarilor de caini si pisici cu scopul deparazitarii preventive a animalelor pentru a preintampina infestatia masiva cu purici din primavara.

4.Rezultate

Campania a fost declinata intr-un kit POSM (poster, flyere) expus in cabinete, farmacii veterinare si pet shop-uri. Mai jos aveti vizualul campaniei.

In plus impreuna cu partenerul Animax – unul dintre cei mai importanti jucatori de retail pe segmentul pet shop – am imaginat un mecanism cu o oferta promotionala adresata proprietarilor de animale care achizitionau Frontline Combo in perioada campaniei.

Campania a reprezentat un succes din doua perspective.

In primul randul conceptul, executiile creative si kitul de campanie dezvoltate integral la nivel local cu agentia de publicitate partenera au fost preluate de Merial iar campania a fost ulterior implementata si in alte tari.

Am devenit astfel exportatori de creativitate in reteaua Merial.

In al doilea rand pe perioada decembrie-februarie in care s-a derulat campania, vanzarile de Frontline Combo au inregistrat cifre semnificativ mai mari comparativ cu anii precedenti marcati de acalmie comunicationala.

5.Concluzii

Uitati-va in planurile voastre de marketing iar daca vedeti goluri comunicationale intrebati-va in ce masura puteti inventa initiative, mesaje care sa va asigure relevanta, consistenta, constanta si vanzari suplimentare.

Ganditi outside the box si nu ezitati sa imaginati proiecte prin care sa vindeti zapada iarna.

Notificare: MYPRODUCT reflecta experienta si expertiza mea profesionala reala cat si subiectivismul meu. Manifest un profund respect fata de toate companiile cu care am colaborat si fata de toate persoanele cu care am lucrat. Nu este in intentia mea sa abordez nicio informatie sensibila, confidentiala sau ofensatoare privitoare la companii, proiecte sau persoane. Daca tu cititorule deduci sau recunosti companii, proiecte sau persoane in exemplele mele, te rog cu gentilete sa respecti MYPRODUCT si abordarea mea profesionala si etica si sa nu furnizezi detalii informatii, situatii, nume, companii.