MYPRODUCT57 1 maraton, 11 semimaratoane. Varful aisbergului

1.Situatie

Unora le place sa mearga la pescuit. Altora sa gateasca, sa se plimbe cu bicicleta. Sa colectioneze timbre. Sau sa faca drumetii montane.

2.Tema

In anul 2010 eu am descoperit alergarea pe distante lungi. Dar care este motivatia si placerea de a alerga un maraton sau semimaraton?

3.Actiune

In cazul meu totul a inceput cu un vis. Acela de a ‘’bifa’’ un maraton alergat in viata mea.

Daca credeti ca este usor sa alergi 42km va spun ca va inselati. Din doua motive.

In primul rand cursa in sine reprezinta o lupta continua a mintii si corpului pentru a trece linia de sosire. Sunt momente in care corpul e pe punctul sa piarda aceasta batalie si numai ambitia psihica te face sa pui inca un pas inaintea celuilalt.

In cazul meu pe la kilometrul 36 am resimtit din plin aceasta batalie.

In al doilea rand perioada de pregatire pentru maraton este cruciala. De fapt fara pregatire alergatul unui maraton este inconstienta pura.

Primul pas a insemnat dieta, controlul alimentatiei si atingerea unei greutati optime deoarece fiecare kilogram in plus reprezinta un ‘’balast’’ care iti erodeaza corpul.

Apoi urmeaza etapa de antrenamente. Eu am urmat un antrenament de 20 saptamani, cu 4 alergari pe saptamana dupa un program clar definit:

-3 alergari de 4-7km si varf de 9km

-3 alergari de 7-10km si varf de 15km

-3 alergari de 10-12 km si varf de 15km

-3 alergari de 12-15km si varf de 18km

-3 alergari de 15-18km si varf de 22km

-3 alergari de 22-25km si varf de 30km

Nu in ultimul rand este obligatorie achizitia unui echipament profesional: pantofi speciali de alergare, tricouri, pantaloni, sosete etc. Pentru ca atunci cand alergi distante lungi simti chiar si cusatura imperfecta dintr-o soseta normala.

In concluzie alergarile pe distante lungi implica efort, timp si bani.

4.Rezultate

Astfel in 2010 am alergat primul maraton din viata mea in 5 ore si 20 minute.

Apoi am continuat sa alerg si in 13 mai 2018 am terminat al 11-lea semimaraton oficial (21km) in 2 ore, timp care reprezinta un record personal.

Iar dincolo de aceste evenimente oficiale am adunat mii de kilometri alergati pur si simplu de placere.

5.Concluzii

Am descoperit ca alergarea reprezinta pentru mine o iesire constientizata din zona de confort, un izvor de relaxare, o evadare din rutina profesionala, o ocazie de socializare, o masura a ambitiei, un moment in care imi clarific proiectele curente si planurile viitoare.

Si poate cel mai important o sursa de sanatate, echilibru si entuziasm.

Notificare: MYPRODUCT reflecta experienta si expertiza mea profesionala reala cat si subiectivismul meu. Manifest un profund respect fata de toate companiile cu care am colaborat si fata de toate persoanele cu care am lucrat. Nu este in intentia mea sa abordez nicio informatie sensibila, confidentiala sau ofensatoare privitoare la companii, proiecte sau persoane. Daca tu cititorule deduci sau recunosti companii, proiecte sau persoane in exemplele mele, te rog cu gentilete sa respecti MYPRODUCT si abordarea mea profesionala si etica si sa nu furnizezi detalii informatii, situatii, nume, companii.