MYPRODUCT4 Johnnie si doua pahare. Cadoul perfect?

1.Situatie

Multi dintre noi am fost pusi in situatia de a oferi cadouri ca semn al aprecierii pe care compania si noi le purtam colaboratorilor si partenerilor nostri. Cadourile corporative au generat aparitia unei industrii de profil, specializata in personalizarea acestui demers in functie de multiple aspecte: pret, calitate, unicitate, inovatie, personalitatea celui care ofera sau primeste, dorinta de a suprinde etc.

2.Tema

Dar dincolo de toate aceste consideratii cum definim un cadou frumos?

M-am gandit indelung la acest subiect si analizand retrospectiv ce am primit eu din partea companiilor colaboratoare am ajuns la concluzia ca este foarte usor sa oferi un cadou comun doar ca sa bifezi o actiune. In schimb este o adevarata stiinta sa alegi un cadou care sa fie remarcat intre zecile de cadouri primite de colaboratorul tau cu ocazia sarbatorilor de iarna sau sarbatorilor pascale.

3.Actiune

Filtrand toate aceste considerente cu multi ani in urma am decis ca toate cadourile pe care le ofer colaboratorilor mei sa iasa din standard in sensul in care sa suprinda cat de putin persoana care il primeste si cel mai important sa o faca sa zambeasca. Toate acestea insotite daca este posibil si de o nota scrisa sau transmisa personal.

Inarmat cu aceste deziderate nu de multe ori am cautat si am cumparat in mod direct cadourile pentru colaboratorii mei, m-am ocupat inclusiv de ambalarea si personalizarea mesajului.

4.Rezultate

Singurul exemplu pe care il dau este cadoul pe care l-am transmis catre colaboratori cu ocazia sarbatorilor de iarna 2017. Restul cadourilor raman istorie.

Astfel am observat in magazine o serie limitata de iarna: whiskey Johnnie Walker si doua pahare speciale tot Johnnie Walker, ambalate frumos intr-o cutie metalica antracit. Mi s-a parut inedit ca in contextul in care companiile ofera la aceste sarbatori dulciuri, cozonaci, cosmetice, decoratiuni de iarna eu sa ofer un whiskey adevarat intr-o prezentare exceptionala.

La acest cadou am adaugat si nota personala: o mica poezioara compusa de mine cu numele ‘’Doua pahare’’:

Doua pahare tanjesc dupa setoasele guri,

Ca-n sticla goala sa se mire cei 16 auguri!

5.Concluzii

Care a fost reactia colaboratorilor mei la cadoul pe care l-am oferit cu ocazia sarbatorilor de iarna? A fost apreciat? A starnit curiozitate si zambete? A ramas memorabil? A iesit in evidenta?

Daca raspunsul tau este unul pozitiv nu ezita sa investesti timp si energie ca sa oferi partenerilor tai un cadou inedit, insotit preferabil de un mesaj personal si personalizat. Caci acest cadou dincolo de potentiala apreciere pe care o transmiti sau dincolo de simpla bifare a unei actiuni, te ajuta sa tii deschisa comunicarea cu clientii si partenerii tai. Iar acest fapt este benefic pentru tine si munca ta.

Notificare: MYPRODUCT reflecta experienta si expertiza mea profesionala reala cat si subiectivismul meu. Manifest un profund respect fata de toate companiile cu care am colaborat si fata de toate persoanele cu care am lucrat. Nu este in intentia mea sa abordez nicio informatie sensibila, confidentiala sau ofensatoare privitoare la companii, proiecte sau persoane. Daca tu cititorule deduci sau recunosti companii, proiecte sau persoane in exemplele mele, te rog cu gentilete sa respecti MYPRODUCT si abordarea mea profesionala si etica si sa nu furnizezi detalii informatii, situatii, nume, companii.