MYPRODUCT25 Oameni, implicare, recunoastere, succes

1.Situatie

Incepand cu anul 2016 din pozitia de Director Marketing Vanzari la EASYPLAST, companie din domeniul farma care importa, marketeaza si distribuie plasturi sub marca proprie EASYPLAST in farmaciile din Romania, sunt direct responsabil de definirea si implementarea planurilor anuale de afaceri, activitatile de marketing, dezvoltarea portofoliului de produse, coordonarea echipei de vanzari, aplicarea politicilor comerciale si realizarea vanzarilor unui portofoliu de +20 produse in 3 KA si peste 1000 farmacii.

2.Tema

Pentru anul 2018 una dintre cele mai importante actiuni o reprezinta campania dezvoltata impreuna cu partenerul nostru Farmexpert prin care asiguram prezenta produselor EASYPLAST in zona de impuls din aproape 300 de farmacii Alphega, scopul final fiind cresterea distributiei numerice (numarul de farmacii in care se gasesc produsele noastre) si implicit cresterea vanzarilor.

Avand in vedere ca echipa de merchandiseri Farmexpert implementeaza la nivel national a proiectului EASYPLAST in farmaciile Alphega pe intreaga perioada de trei luni in care se deruleaza campania, gradul de implicare al echipei de merchandiseri este definitoriu pentru succesul proiectului.

In contextul in care echipa Farmexpert se ocupa in paralel de proiecte si activitati pentru alti clienti, mi-am pus intrebarea daca putem face ceva pentru a impulsiona dedicatia acestei echipe in sustinerea campaniei EASYPLAST.

3.Actiune

In acest sens am avut ideea ca inainte de startul campaniei sa transmitem o scrisoare personalizata pentru fiecare merchandiser din echipa Farmexpert, document insotit de cataloage de prezentare EASYPLAST. Iata forma finala a acestei scrisori.

4.Rezultate

La cateva zile de la transmiterea acestei scrisori am primit din partea reprezentantului Farmexpert responsabil de implementarea campaniei EASYPLAST mesajul ca merchandeserii au receptionat scrisorile personalizate si au fost foarte impresionati de acest demers in contextul in care este prima oara cand un partener se gandeste la ei in acest mod personal si direct.

5.Concluzii

Este important sa dezvolti proiecte noi, sa imaginezi mecanisme mai mult sau mai putin complicate pentru implementarea unei campanii de vanzari sau de marketing.

Nu uita insa ca rezultatul acestor initiative depinde in mod definitoriu si de cei care se ocupa cu implementarea campaniei. Merchandiserii care iti aseaza produsele si se asigura ca sunt corect pozitionate pe raft. Hostessele care iti abordeaza clientii in magazine pentru a le prezenta produsele si a impulsiona plecarea acestora de pe raft. Si multi altii. Include-i pe toti acestia in planurile tale daca vrei sa iti maximizezi sansele de reusita ale campaniei.

Notificare: MYPRODUCT reflecta experienta si expertiza mea profesionala reala cat si subiectivismul meu. Manifest un profund respect fata de toate companiile cu care am colaborat si fata de toate persoanele cu care am lucrat. Nu este in intentia mea sa abordez nicio informatie sensibila, confidentiala sau ofensatoare privitoare la companii, proiecte sau persoane. Daca tu cititorule deduci sau recunosti companii, proiecte sau persoane in exemplele mele, te rog cu gentilete sa respecti MYPRODUCT si abordarea mea profesionala si etica si sa nu furnizezi detalii informatii, situatii, nume, companii.