MYPRODUCT16 Creati spectacol, castigati trafic, realizati business

1.Situatie

Un moment de referinta in industria veterinara din Romania il reprezinta congresul anual AMVAC (Asociatia Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie), eveniment la care participa cu standuri expozitionale si prezentari profesionale majoritatea companiilor care actioneaza in aceasta piata.

2.Tema

Ca manager comercial in Veteco una dintre atributiile mele viza prezentarea si reprezentarea companiei la acest moment marcant din industrie, participare prin care urmaream beneficii de imagine si vanzari directe catre clienti.

In acest context una dintre actiunile definitorii o reprezenta modalitatea prin care generam trafic in  standul Veteco in sensul aducerii si pastrarii clientilor pe o perioada cat mai lunga in zona noastra.

Acest deziderat s-a regasit pe agenda mea de lucru in cazul tuturor participarilor companiei la congresul AMVAC.

3.Actiune

Pentru a castiga trafic la stand am imaginat o serie de activitati cu puternic impact de socializare. Iata mai jos cateva exemple:

-in cadru standului aveam o zona de bar profesional, deservita de barmani profesionisti care serveau clientii pe toata perioada congresului cu cafea, ceai, sucuri, bere, cocktailuri

-in anumite momente aveam degustari de delicateturi italienesti (parmezan, prosciutto) sau degustari de vinuri, Aperol spritz

-clientii aveau posibilitatea sa isi faca fotografii haioase, fotografii care erau printate profesional si livrate pe loc

Intr-un an componenta de socializare a fost completata de o petrecere gratuita oferita clientilor de catre Veteco intr-un pub din Sinaia, eveniment la care a concertat cunoscuta formatie PUBLIKA.

4.Rezultate

Actiunile Veteco au avut un impact exceptional in randul clientilor. In fiecare dimineata clientii isi incepeau ziua cu o cafea servita la standul nostru. Apoi auzeam frecvent cum clientii din stand isi sunau colegi sau chiar reprezentanti de la competitorii nostri sa vina in standul Veteco.

Iar petrecerea cu PUBLIKA care a tinut toata noaptea este in continuare subiect de discutii in bransa.

5.Concluzii

Pe scurt am creat spectacol pentru a castiga trafic in stand astfel incat sa punctam la capitolul imagine si sa ne facilitam sustinerea de discutii profesionale si informale, respectiv vanzarea ofertelor promotionale dezvoltate special pentru congres.

Participarile la targuri si expozitii reprezinta o ocazie perfecta pentru a va surprinde clientii. Constientizati faptul ca majoritatea contactelor pe care le aveti cu clientii intra in rutina vizitelor, telefoanelor. De aceea evitati monotonia participarilor standard si folositi congresele, targurile ca sa va prezentati intr-o alta nota. Una profesionala, inedita si memorabila.

Notificare: MYPRODUCT reflecta experienta si expertiza mea profesionala reala cat si subiectivismul meu. Manifest un profund respect fata de toate companiile cu care am colaborat si fata de toate persoanele cu care am lucrat. Nu este in intentia mea sa abordez nicio informatie sensibila, confidentiala sau ofensatoare privitoare la companii, proiecte sau persoane. Daca tu cititorule deduci sau recunosti companii, proiecte sau persoane in exemplele mele, te rog cu gentilete sa respecti MYPRODUCT si abordarea mea profesionala si etica si sa nu furnizezi detalii informatii, situatii, nume, companii.